5 tips när du ska välja ny redovisningsbyrå

När man driver ett eget företag är det väldigt mycket att tänka på. Förutom att fokusera på sin kärnverksamhet är där mycket annat som ska skötas om, bland annat ekonomin och redovisningen. Därför kan det vara bra att anställa en redovisningsbyrå som sköter detta åt dig. Innan man väljer att kontakta någon är det dock en stor fördel att ha koll på vilka behov ni har och vad du vill att byrån ska hjälpa till med. Det kanske bara handlar om en enklare årsredovisning eller så har företaget behov av regelbunden hjälp varje månad.

Kolla upp och jämför olika redovisningsbyråer

När du väl vet vilka behov företaget har av revisortjänster är det dags att ge sig ut på jakt efter en passande byrå. Här finns det i huvudsak två saker att spana efter, deras priser och vad andra klienter har sagt om företaget. När det gäller priserna är det viktigt att kolla på just det tjänsterna som du är i behov av. På nrfaccount.se kan du läsa vidare om vad en revisor gör och vad företaget kan behöva tänka extra på. Se även till att höra med andra företag om vilken byrå de har använt sig av.

shutterstock_123406111Lås dig inte för länge vid ett avtal

Har du hittat en byrå som vars priser passar företaget och som du hört mycket gott om och därmed tror dig kunna lita på, är det dags att sätta byrån på test. Det är här viktigt att du inte låser upp er för länge. Skulle ditt behov av en revisor vara på månadsbasis ska du se till att få ett kontrakt som inte sträcker sig mer än en till två månader i början. Skulle revisorn inte vara duglig eller passa företagets verksamhet kan du då enkelt byta till en annan för att snabbt få ordning på eventuell oreda.